آیا هواوی بدون قطعات آمریکایی می تواند گوشی بسازد؟

به گزارش مجله سرگرمی، بعد از اینکه هواوی در لیست سیاه وزارت بازرگانی آمریکا نهاده شد، گوگل هم مجوز اندروید مربوط به گوشی های این شرکت را لغو کرد. اگرچه تا سه ماه این تحریم به صورت محدود لغو شده تا هواوی بتواند طی این مدت از محصولات فعلی خود پشتیبانی کند، ولی باید بگوییم که اینتل، کوالکام و بسیاری از دیگر شرکت های آمریکایی به ناچار باید با هواوی قطع ارتباط نمایند.

آیا هواوی بدون قطعات آمریکایی می تواند گوشی بسازد؟

طبق گزارش ها، این کمپانی قطعات آمریکایی را به حدی در انبارهای خود ذخیره نموده تا از حدود سه ماه تا یک سال دیگر به مشکل خاصی برنخورد. اما این قطعات بالاخره به اتمام می رسند و هواوی باید رویکرد خود را برای آینده تعیین کند؛ این یعنی باید راهی برای ادامه ساخت گوشی های هوشمند بدون تکنولوژی های آمریکایی پیدا کند یا اینکه به طور کلی ساخت گوشی های هوشمند را کنار بگذارد.

اگرچه هواوی برای گوشی های خود انواع و اقسام تراشه ها را فراوری می نماید، اما این گوشی ها هنوز هم تا حد زیادی متکی به قطعات خارجی هستند. به عنوان مثال، در جدیدترین پرچم دار این شرکت یعنی P30 پرو، از بین قطعات خارجی می توانیم به شیشه محافظ گوریلا گلس، حافظه داخلی ساخت Micron و قطعات مربوط به اتصال به شبکه های 3G و 4G اشاره کنیم. علاوه بر این، اندروید بدون داشتن سرویس های گوگل، یک گوشی اندرویدی حقیقی محسوب نمی گردد و اگرچه هواوی طی سال های اخیر مشغول توسعه سیستم عامل جایگزین ویندوز و اندروید بوده است، ولی ظاهراً تا آمادگی کامل فاصله زیادی دارند.

در صنعتی که بازیگران آن تا حد زیادی به قطعات و تکنولوژی های ساخت کشورهای مختلف متکی هستند، چنین مخمصه ای نامعمول است ولی بی سابقه محسوب نمی گردد. سال گذشته، دولت آمریکا شرکت چینی ZTE را تحریم کرد و اگرچه این تحریم فقط چند ماه باقی ماند، ولی این شرکت متحمل ضرر قابل توجهی شد.

اما این تحریم، تا چه حد می تواند شرایط هواوی را تغییر دهد؟ این موضوع بستگی به نوع گجت و منطقه عرضه آن دارد. به عنوان مثال، در ادامه می خواهیم به بعضی از مهم ترین قطعات و تکنولوژی های موجود در P30 پرو نگاهی می اندازیم و در خصوص تأثیر این تحریم به حدس می پردازیم.

گوریلا گلس

شرکت کورنینگ که مشهورترین محصول آن شیشه های محافظ گوریلا گلس است، شیشه های محافظ پنل جلویی و پشتی P30 پرو را تأمین می نماید و علاوه بر این برای بسیاری از دیگر گوشی های هواوی و لپ تاپ های ویندوزی این شرکت هم این شیشه های محافظ را ارائه می دهد. مقر اصلی این شرکت در آمریکا واقع شده است و به همین خاطر هواوی برای شیشه های محافظ باید با تأمین نماینده دیگری به توافق برسد. از بین رقبای کورنینگ، می توانیم به شرکت ژاپنی AGC Asahi اشاره کنیم که سازنده شیشه های محافظ Dragontrail است.

گوگل برای جدیدترین گوشی خود یعنی پیکسل 3a به استفاده از شیشه محافظ Dragontrail روی آورده که احتمالاً این تصمیم برای کاهش هزینه ها بوده است. اگرچه AGC Asahi رقیب قدری برای کورنینگ نیست، ولی همکاری گسترده با هواوی می تواند درآمد و در نتیجه امکانات این شرکت را افزایش دهد.

حافظه داخلی ساخت Micron

حافظه داخلی موجود در P30 پرو ساخت شرکت آمریکایی Micron است که بعد از تصمیم دونالد ترامپ، دیگر نمی تواند با هواوی همکاری داشته باشد. در این زمینه رقبای قدرتمند زیادی دیده می گردد و هواوی می تواند حافظه داخلی گجت های خود را از توشیبا و سامسونگ خریداری کند. البته شاید هم بخش تراشه سازی هواوی موسوم به HiSilicon مشغول توسعه تراشه های حافظه است تا در این زمینه به شرکت های ثالث نیازی نداشته باشند. در همین زمینه می توانیم به کارت های حافظه نانو اشاره کنیم که استاندارد انحصاری هواوی هستند و همین نشان می دهد که احتمالاً هواوی میخواهد در زمینه حافظه داخلی هم به خودکفایی برسد.

ماژول های مربوط به پشتیبانی از اینترنت 3G و LTE

شرکت های آمریکایی Skyworks و Qorvo، ماژول های مربوط به ارتباطات P30 پرو را تأمین می نمایند که به این گوشی اجازه می دهد به راحتی بتواند به انواع شبکه های 3G و 4G متصل گردد. طبق آنالیز های سایت iFixit، گلکسی اس 10 هم از قطعات این شرکت ها استفاده می نماید و این نشان می دهد که قطعات پرطرفداری هستند. حالا که دیگر هواوی نمی تواند با این شرکت ها همکاری کند، احتمالاً در این زمینه باید خود دست به کار گردد یا شرکت های جایگزین پیدا کند.

سناریوهای پیش روی هواوی برای مقابله با تحریم گوگل

اندروید

گوگل مجوزهای اندروید گوشی های هواوی را لغو نموده و این یعنی هواوی تنها می تواند از پروژه متن باز اندروید موسوم به AOSP استفاده کند. این کار باعث می گردد که گوشی های هواوی دیگر به سرویس ها و اپلیکیشن های گوگل دسترسی نداشته باشند و ضمناً باید به تأخیر برای ارائه آپدیت های امنیتی هم اشاره کنیم. گوگل اعلام نموده که کاربران گوشی های فعلی هواوی تحت تأثیر این محدودیت قرار نمی گیرند ولی گوشی های جدید این شرکت مانند گوشی تاشو میت ایکس باید با محدودیت های گسترده دست وپنجه نرم نمایند.

بخش هایی که هواوی (هنوز) لازم نیست تغییر دهد

بخش زیادی از قطعات گوشی پرچم داری مانند هواوی P30 پرو به وسیله شرکت های غیر آمریکایی تأمین می گردد و به همین خاطر تا اطلاع ثانوی برای تأمین آن ها با مسئله ای روبرو نخواهد شد. در ادامه به این موارد اشاره کنیم:

نمایشگرهای اولد

سامسونگ و ال جی بخش اکثریت نمایشگرهای اولد دنیا را تأمین می نمایند و هواوی برای گوشی های خود به غیر از این دو شرکت، از محصولات شرکت چینی BOE هم استفاده می نماید. به همین خاطر هواوی برای نمایشگرهای اولد محصولات خود مسئله ای ندارد و ضمناً می توانیم به شرکت Japan Display هم اشاره کنیم که البته اخیراً فراوری انبوه پنل های اولد را شروع نموده و به همین خاطر به تنهایی نمی تواند جوابگوی تقاضای هواوی باشد.

دوربین و حافظه رم

ماژول دوربین موجود در P30 پرو ساخت شرکت چینی Sunny Optical است. این دوربین در محیط های کم نور عملکرد فوق العاده ای دارد و توانسته توجهات زیادی را جلب کند. حافظه رم هم یکی دیگر از قطعاتی است که هواوی آن را نمی سازد و رم تعبیه شده در P30 پرو ساخت شرکت کره ای SK Hynix است. در همین زمینه باید خاطرنشان کنیم که حافظه رم P20 پرو ساخت شرکت آمریکایی Micron بود.

همانطور که می بینید، هواوی نسبت به ZTE وابستگی بسیار کمتری به تکنولوژی های آمریکایی دارد. هواوی مانند اپل تراشه هایش را خود طراحی می نماید و از پس طراحی و ساخت انواع و اقسام قطعات برمی آید. اما بدون شک تا زمانی که بسیاری از این قطعات کیفیت ایدئال پیدا نمایند، مدتی طول خواهد کشید.

اما در زمینه کامپیوترها نمی توانیم چندان اظهار امیدواری کنیم زیرا اینتل و کوالکام دیگر قرار نیست با این شرکت همکاری داشته باشند و تخصص هواوی هم در زمینه طراحی تراشه برای گوشی های هوشمند است و برای تراشه های لپ تاپ ها و سرورها حرف زیادی برای گفتن ندارد.

یکی دیگر از مهم ترین پرسش های مربوط به آینده هواوی، در خصوص سیستم عامل این شرکت است. گوشی های این شرکت در حال حاضر از رابط کاربری EMUI بهره می برند که معمولاً جزو نقاط قوت این گوشی ها به حساب نمی آید و ناپدید شدن گوگل از اندروید تبعات بسیار گسترده ای دارد و ضمناً باید به احتمال عدم ارائه اپلیکیشن های آمریکایی مانند فیسبوک، اینستاگرام و توییتر برای سیستم عامل اختصاصی هواوی هم اشاره کنیم.

قطع شدن دسترسی به تکنولوژی ها و قطعات آمریکایی می تواند به هر شرکت سازنده گوشی تا حد زیادی آسیب برساند و در این میان شرکتی مانند هواوی که دومین سازنده بزرگ گوشی های هوشمند است، آسیب های بسیار شدیدی متحمل خواهد شد. در نهایت باید بگوییم که اگر چین تصمیم بگیرد که این تصمیم دولت آمریکا را تلافی کند، تبعات این درگیری دامن تعداد زیادی از کمپانی ها در سرتاسر دنیا را خواهد گرفت.

تحریم گوشی های هواوی توسط گوگل برای کاربران ایرانی چه تبعاتی دارد

منبع: The Verge

dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری

namasho.ir: نماشو: طراحی سایت، سئو و بهینه سازی وبسایت

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 3 آذر 1400 بروزرسانی: 3 آذر 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 24874

به "آیا هواوی بدون قطعات آمریکایی می تواند گوشی بسازد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا هواوی بدون قطعات آمریکایی می تواند گوشی بسازد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید